Postat la: 26.12.2020 - 10:49

In cea de-a doua de Crăciun, Biserica o prăznuieşte pe cea care a dat naştere lui Cristos Dumnezeu, Maica Domnului. Există o serie de restricții pe care dacă nu le respecți, se spune că în anul următor nu vei putea obține tot ce îți dorești.

Soborul sau Adunarea Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu reprezintă adunarea la slujbă a credincioşilor în cinstea Maicii Domnului, potrivit regulii ca a doua zi după marile praznice să se facă pomenirea acelor persoane sfinte care au contribuit la eveniment sau care sunt în directă legătură cu el. Soborul Macii Domnului este unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc, închinate Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, este una dintre cele mai vechi sărbători în cinstea Fecioarei Maria, care datează încă din secolul al V-lea. Semnificația e că adunarea cea cerească se uneşte cu adunarea pământească în jurul Maicii Domnului pentru a cinsti sfinţenia Sa.

În ziua de 26 decembrie există anumite reguli care trebuie respectate. Dacă ele sunt încălcate, persoana în cauză nu va avea noroc în anul care urmează. Printre restricții se numără interzicerea înjurăturilor în această zi, a bârfelor și umilirilor. Dar și alte lucruri care s-ar încadra în această categorie. Așadar, în această zi trebuie să încercăm să fim mai calmi și buni. Un alt lucru care trebuie evitat este munca. Conform datinilor creștine, dacă muncești în a doua zi de Crăciun nu vei mai avea nicio zi liberă în anul următor. Totodată, spălarea hainelor trebuie evitată în această zi pentru că apa trebuie folosită doar pentru vindecarea rănilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu