Vlad Voiculescu își bate joc! Niciun medic din centrele de vaccinare nu si-a primit banii de doua luni

Postat la: 15.03.2021 - 14:19

Coordonatorii mai multor centre de vaccinare se plang ca personalul medical nu a fost platit si ca oamenii ar putea sa renunte sa mai ia parte la campania de vaccinare. Din acest motiv, numarul celor care doresc sa preia aceste responsabilitati e mai scazut. Responsabil de aceasta situatie este Ministerul Sanatatii, mai precis, inistrul Vlad Voiculescu, intrucat nu deblocheaza sumele necesare.

Coordonatorii centrelor, care sunt remunerati ca și celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, avand, insă, responsabilitati suplimentare, ei trebuind sa primeasca bani in plus pentru munca prestata. Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghita, a declarat ca niciun medic din centrele de vaccinare nu si-a primit de doua luni banii pentru aceasta activitate. Se asteapta de destul de mult timp sa fie efectuate aceste plati.

"Sunt semnale pe care si eu le-am primit si le primesc in sedintele cu judetele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe buna dreptate. La debutul etapei a treia e important sa se deschida si alte centre de vaccinare si sunt semnale referitoare la scaderea increderii ca personalul va fi platit si ca nu mai e o dorinta atat de mare pentru a se inscrie intr-o echipa de vaccinare.", a declarat Valeriu Gheorghita, seful Campaniei de Vaccinare.

Intrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plati si daca a luat legatura cu ministrul Sanatatii, coordonatorul CNCAV a spus ca institutia care trebuie sa asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sanatatii. "Am vorbit de mai multe ori si am prezentat aceasta situatie care imi e adusa la cunostinta din teritoriu. Probabil s-au facut deja demersuri, insa asteptam. Toata lumea asteapta sa isi primeasca plata, asa cum este firesc. Din ce stiu, aceasta problema exista la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost platit pana la data actuala", a precizat Valeriu Gheorghita.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu