Postat la: 29.11.2020 - 10:48

Primele doze din vaccinul produs de Pfizer/BioNTech ajung în UE, avioane încărcate cu mii de doze zboară pe ruta Chicago-Bruxelles, iar din Belgia acesta va fi distribuit în țările comunitare. Dintre statele europene, Regatul Unit va fi primul care își va vaccina cetățenii.

Dozele de vaccin trebuie păstrate la -75% de grade Celsius, motiv pentru care American Airlines a primit autorizația să transporte de cinci ori mai multă gheaţă decât limita admisă. Britanicii sunt primii care se vor vaccina. Primele doze vor ajunge pe 7 decembrie, după ce va fi omologat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Întrucât dozele pot fi mutate de un număr limitat de ori, acestea nu vor ajunge direct la populație. Prioritate la vaccinare vor avea medicii şi asistentele medicale. Vor urma bătrânii din cămine şi personalul angajat. Vaccinul produs de Pfizer ar avea o eficienţă de 95%, iar specialiştii britanici îşi asigură cetăţenii că vaccinul este sigur.

„Ceea ce pot spune este că nimic, dar nimic din ceea nu este complet necesar, nu intră în compoziţia vaccinului. Există o adevărată cultură de minimalizare în industria vaccinării, pui doar ceea ce e necesar pentru a obţine efectele de care ai nevoie", explică epidemiologul Jonathan Van-Tam.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu