Un tânăr care făcea Parkour a căzut în gol de pe terasa unui hotel din Baia Mare

Postat la: 27.02.2021 - 18:12

Un tânăr care făcea parkour a căzut în gol de pe terasa unui hotel din Baia Mar. Incidentul a avut loc noaptea trecută. Doi tineri au încercat să escaladeze, fără niciun sistem de siguranţă, un hotel din Baia Mare. După câteva încercări, unul din tineri s-a desprins şi a căzut în gol de pe terasa hotelului.

Prietenul său a apelat imediat numărul de urgență 112. Tânărul avea 20 de ani. La venirea echipajelor de intervenție ale SMURD și ISU Maramureș, tânărul în vârstă de 20 de ani din Baia Sprie era conștient, însă din cauza leziunilor suferite, nu putea comunica. El a fost preluat în stare gravă și transportat la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

„Persoana cazută de la înălţime pe o terasă/anexă a unui hotel din Baia Mare. Bărbat. Au intervenit un echipaj TIM SMURD şi unul de descarcerare, de la Detasamentul de Pompieri Baia Mare. Victima, conştientă, a fost transportata la Spitalul judetean de urgenţă", transmite ISU Maramureş. Prietenul tânărului căzut de la etaj, în vârstă de 18 ani spune că ei practicau o disciplină sportivă numită Parkour - inspirată de mișcarea corpului omenesc neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător.

Parkour (prescurtat PK) este o disciplină de a antrenament a celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp. Practicanții acestei discipline se numesc traceur-i la masculin si traceuse-re la feminin. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu