Postat la: 28.12.2020 - 11:45

Un pilot din Germania a avut ideea de a trasa pe cer o seringă uriașă, în timpul unui zbor de circa 300 de km în Baden-Wurttemberg, chiar înainte de startul campaniei europene de vaccinare anti-COVID.

Samy Kramer, pilot amator în vârstă de 20 de ani, a programat ruta cu ajutorul unui dispozitivi GPS, înainte de a decola, miercuri, în ajunul Crăciunului, cu un avion de două locuri de pe aeroportul Friedrichschafen. În timpul zborului de o oră și 40 de minute, a urmat traseul de 280 km de pe tabloul de bord și a realizat seringa inedită.

„Am vrut să le dau de gândit cetăţenilor pentru ziua în care vaccinul devine disponibil", a declarat Samy Kramer, student la inginerie economică. Germania a intrat oficial duminică în „febra" vaccinării anti-COVID-19. Inițial, vor fi vaccinați cei din categoria de risc, de peste 80 de ani. În total, Germania va primi 1,3 milioane de doze de vaccin până la finele anului, apoi 11-13 milioane de doze până la finele lunii martie 2021. Circa 65% dintre germani vor să se vaccineze chiar acum sau după o perioadă de monitorizare a efectelor secundare ale vaccinului, relatează DPA.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu