Postat la: 16.12.2020 - 19:31

Trei români au fost judecați în Austria pentru două jafuri în care au reușit să fugă cu marfă de 750.000 de euro, scrie Kronen Zeitung, în ediția de miercuri pentru Tirol. Cei trei acționau în timpul liber, având alte meserii.

Lucrurile au mers bine pentru cei trei români de două ori, în Zillertal, dar la al treilea jaf, în Kufstein, au fost prinși. Românii au dat loviturile în Tirol în 2018 și 2019, iar acum au fost aduși în fața instanței regionale pentru spargeri în cadrul unei organizații criminale. Prejudiciul s-a ridicat la peste 750.000 de euro!

Un bucătar cu școală (37 de ani), un șofer de camion (32 de ani) și un tehnician dentar (44 de ani), acestea sunt meseriile celor trei români, doi dintre ei căsătoriți și tați. Inculpații nu au prezentat în fața instanței imaginea unor infractori profesioniști, însă acuzațiile care li s-au adus au cântărit foarte mult în stabilirea verdictului.

În octombrie 2018 ei au furat 690 de articole de îmbrăcăminte în valoare de 380.000 de euro dintr-un magazin de sport din Mayrhofen, iar în martie 2019, tot articole de îmbrăcăminte, în valoare de 370.000 de euro, dintr-un magazin din Hintertux. La al treilea jaf, în mai 2019, în Kufstein, unde aveau ca țintă un lanț de magazine textile, românii au fost arestați. Niciunul dintre ei nu a recunoscut precedentele două furturi, dar procurorul a adus dovezile incriminatorii, în urma unei investigații minuțioase.

După ce a vorbit procurorul, unul dintre inculpați a recunoscut că toți trei au călătorit în Austria cu o mașină și o dubă, dar el doar a așteptat în mașină. Al doilea acuzat, care anterior negase totul, a pledat acum vinovat pentru toate cele trei cazuri. „O lecție grea din viața mea", a spus el, dar nu a vrut să răspundă la nicio întrebare.

Al treilea inculpat a folosit alibiuri pentru perioadele infracțiunilor, de exemplu, o vacanță în Franța, pentru care avocatul său a depus chiar o factură la hotel. Ținând cont de tot ce a auzit, judecătorul a decis să-i condamne pe primii doi inculpați la 3,5 ani, respectiv 4,5 ani de închisoare, în vreme ce al treilea a fost achitat. Sentințele nu sunt definitive.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu