Un Lamborghini Aventador scos la vânzare de statul român intre alte bunuri confiscate

Postat la: 18.03.2021 - 18:53

Tribunalul Galaţi a admis solicitarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) privind valorificarea anticipată a unui autovehicul Lamborghini Aventador pe care instituţia îl are în administrare.

Potrivit ANABI, în contextul cercetării infracţiunilor unui grup infracţional organizat de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, Agenţia a fost desemnată custode al autoturismului de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi. Potrivit sursei citate, în ultimele zile, ANABI a înregistrat o creştere a numărului de cauze în care Agenţia este sesizată de către procurori şi instanţele de judecată în vederea administrării şi valorificării bunurilor din procese penale.

Astfel, ANABI urmează să valorifice prin licitaţii publice următoarele bunuri: Lamborghini Aventador, Skoda Octavia, BMW 218D, BMW 216D, Volkswagen Passat, BMW 540D Xdrive, precum şi 10.608 litri motorina. Agenţia a iniţiat demersuri similare, formulând cereri adresate, după caz, procurorului sau instanţei, în vederea încuviinţării valorificării cu privire la toate bunurile mobile aflate în administrare (valoare estimată fiind de aproximativ 2.500.000 euro). În contextul promovării unei strategii integrate privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni, ANABI propune flexibilizarea mecanismului care să permită valorificarea anticipată a bunurilor sechestrate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu