Un antiviral nazal creat în SUA a blocat transmiterea coronavirusului si ar putea fi o solutie salvatoare

Postat la: 18.02.2021 - 10:19

Un spray antiviral nazal dezvoltat în SUA blochează transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2. Cercetătorii de la Universitatea Columbia din SUA, care au dezvoltat medicamentul, cred că acesta poate preveni infecţia la oameni, inclusiv în cazul noilor variante de coronavuirus.

Antiviralul creat de doi medici, Matteo Porotto şi Anne Moscona, are la baza o lipopeptidă concepută pentru a împiedica pătrunderea noului coronavirus în celule, este ieftin de produs, are un termen de valabilitate mare şi nu necesită refrigerare, potrivit studiului publicat miercuri în revista Science. Autorii cercetării au testat compusul şi pe alte tulpini ale coronavirusului, inclusiv varianta britanică (B.1.1.7) şi cea sud-africană (B.1.351), şi au observat că în fiecare din aceste cazuri a împiedicat lipirea proteinei S de membrana celulară "cu aceeaşi eficacitate ca tulpina dominantă".

Expertii speră "să aducă în curând această abordare preventivă în faza testelor clinice pe mii de oameni". Chiar dacă vor fi largi segmente de populaţie vaccinate, astfel de produse antivirale ar juca un rol complementar în protecţia individuală şi controlarea transmiterii coronavirusului. Cercetătorii au realizat experimente deocamdată pe dihori, animale care sunt foarte susceptibile infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care au plămânii extrem de asemănători cu cei ai oamenilor, în urma căruia s-a observat că animalele cărora le-a fost administrat serul nu au contactat virusul de la un alt dihor infectat cu care au intrat ulterior în contact, spre deosebire de cei care nu primiseră antiviralul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu