Postat la: 06.01.2021 - 21:18

Un bărbat din Constanţa, care a plecat singur într-o drumeţie la Vârful Omu, a fost recuperat de către salvamontiştii din judeţul Dâmboviţa, miercuri după-amiază, după ce a petrecut două nopţi dormind afară. Bărbatul a rămas pe munte, epuizat fizic şi fără baterie la telefonul mobil.

Potrivit datelor furnizate de Salvamont salvaspeo Dâmboviţa, salvatorii au participat, miercuri după-amiază, la o acţiune de recuperare a unui turist care timp de două nopţi a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. Bărbatul, în vârstă de 45 din, din Constanţa, a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, urcând pe munte din zona telecabinei Peştera, unde şi-a parcat autoturismul.

Ajuns sus pe munte, turistul nu ţi-a mai putut continua drumul, în condiţii de ceaţă şi precipitaţii. Epuizat fizic şi pus în situaţia de a nu mai putea continua drumul, constănţeanul a putut nici să sune la 112 sau la Salvamont din cauză că telefonul mobil i s-a descărcat. Miercuri seară, bărbatul care a fost coborât de pe munte se află în afara oricărui pericol.

"Echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului care două nopţi a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fusese alertată încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu. Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa şi transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peştera", informează Salvamont Dâmboviţa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu