Tulpina Covid din Brazilia se extinde și provoacă un record de decese. In tara de origine produce un deces la fiecare 6 minute

Postat la: 04.03.2021 - 18:16

Brazilia a stabilit un record zilnic de decese din cauza COVID-19 pentru o a doua zi consecutivă. Noua tulpină de virus care a fost depistată în această țara a obligat cel mai mare stat al său, Sao Paulo, să impună o carantină parțială.

Brazilia a înregistrat 1.910 decese din cauza virusului în ultimele 24 de ore, aducând numărul total de decese din pandemie la 260.000, pe locul doi în lume după Statele Unite. Statul Sao Paolo, cu o populație de 44 de milioane de locuitori, a impus o carantină parțială, subliniind severitatea așa-numitei tulpini braziliene ale virusului, cunoscută și sub numele de P1 si care provoaca un deces la fiecare 6 minute.

Pandemia continuă să provoace mari probleme în America de Sud, deoarece țările din regiune au început cu greu campaniile de vaccinare, spre deosebire de America de Nord, unde numărul infecțiilor rămâne ridicat, dar au scăzut din ianuarie. În Statele Unite, cazurile zilnice au scăzut cu 70% după vârful atins la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce în medie decese au scăzut cu aproximativ 40% în aceeași perioadă.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu