Tragedia copilului de un an împuşcat în cap de poliţiştii americani

Postat la: 17.03.2021 - 11:30

Copilul a fost împuşcat de poliţiştii din Houston în timpul unei urmăriri. Totul s-a petrecut pe 3 martie, într-o benzinărie, relatează presa americană. De atunci, Legend, băieţelul de numai un an, este ventilat mecanic. Glonţul a fost extras împreună cu o parte a craniului.

Mama copilului, Daisha Smalls, alimenta cu benzină, iar Legend se afla pe bancheta din spate a maşinii. A văzut maşini de poliţie apropiindu-se, iar un bărbat a urcat în maşină cerându-i acesteia să-i dea autoturismul. „Nu i-aş fi dat maşina mea, pentru că i-am spus că am un copil în maşină şi că nu plec fără fiul meu", a spus Smalls, într-o conferinţă de presă. „Înainte să ştiu ce s-a întâmplat, ei trăgeau deja asupra maşinii mele şi eram îngrozită pentru viaţa fiului meu", a mai spus mama.

Poliţiştii din Hpuston spun că lucrurile nu s-au întâmplat întocmai cum povesteşte femeia. Adjunctul executiv al şefului Poliţiei, Troy Finner, arată că aceasta nu era în maşină când au avut loc împuşcăturile. Suspectul era urmărit când a sărit dintr-o maşină pe care a lovit-o în timpul urmăririi. Era înarmat şi a intrat apoi în maşina lui Smalls. A refuzat să arunce arma, iar poliţiştii au deschis focul. A murit la faţa locului. Suspectul avea 30 de ani şi era cercetat în cazul a două jafuri.

În momentul în care poliţiştii au deschis focul asupra suspectului, Legend a fost şi el împuşcat. „Temându-se pentru siguranţa mamei, unul dintre ofiţerii noştri şi-a descărcat arma de serviciu, lovind mortal suspectul", a declarat într-un comunicat şeful poliţiei din Houston, Art Acevedo. Finner a mai declarat că nu este sigur dacă ofiţerii de la faţa locului ştiau că bebeluşul se află în maşină. Cel care l-a împuşcat pe băieţel este un ofiţer cu 15 ani de experienţă.

Mama a spus că glonţul a fost îndepărtat din capul fiului ei împreună cu partea dreaptă a craniului, dar el încă are fragmente de glonţ în cap. Legend a avut, de asemenea, mai mult de 10 crize, a spus avocatul familiei. „De ce au tras ştiind că ea se află în maşină? Şi nu ştiau cine mai este în maşină. Ar fi putut fi copii, ar fi putut fi alţii în maşină, dar au tras", mai spune avocatul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu