Postat la: 26.11.2020 - 20:00

Printr-o adresă semnată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, toţi preoţii şi călugării din judeţul Constanţa sunt „delegaţi în interes profesional să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin".

Decizia este luată, se arată în document, în contextul pandemiei actuale şi a carantinei instituitela nivelul judeţului Constanţa, „pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei, creştinătorul românilor." Totodată, bisericile din judeţ vor rămâne, pe 30 noiembrie, deschise dar fără a se oficia Sfânta Liturghie.

Măsura luată de Arhiepiscopul Tomisului vine după ce instanţa nu i-a dat câştig de cauză şi nu a suspendat documentul emis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care s-a interzis pelerinajul în judeţul Constanţa. IPS Teodosie i-a transmis o scrisoare deschisă premierului româniei în careîl acuză că tolerează „abuzuri" la adresa credincioşilor, interzicându-le dreptul de a se ruga.

Teodosie a avut un schimb de replici şi cu primarul Constanţei, Vergil Chiţac, după ce edilul a spus într-o emisiune televizată că „Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile". în replică, preoţii i-au săus: „Nu vă mai bateţi joc de noi! Nu faceţi religie din economie, luptându-vă cu cultele ca şi cum v-ar fi duşmani, nu parteneri sociali."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu