The Washington Post: Diplomații americani îi cer lui Vladimir Putin vaccinul Sputnik V

Postat la: 02.03.2021 - 19:31

Având în vedere deficitul de vaccinuri produse în Statele Unite, diplomații americani solicită vaccinul împotriva coronavirusului de la autoritățile țărilor în care își desfășoară activitatea, inclusiv de la cele ruse, susține cotidianul The Washington Post, citând surse și documente care au intrat în posesia redacției.

«În Rusia, unii dintre funcționarii Departamentului de Stat s-au adresat Moscovei pentru doze de vaccin "Sputnik V", de producție rusească, după ce Washingtonul nu le-a putut promite că vor primi în viitorul apropiat doze de vaccin de producție americană", a precizat publicația, citând oficiali sub acoperirea anonimatului.

După cum notează The Washington Post, vaccinul rusesc nu a fost aprobat de autoritățile americane de reglementare și Departamentul de Stat nu recomandă folosirea lui, de către angajații săi.

Conform ziarului, cel puțin 13 state s-au oferit să pună la dispoziție rezervele lor de vaccinuri ale companiilor Pfizer și Moderna pentru vaccinarea diplomaților SUA. Departamentul de Stat a acceptat aceste propuneri și acum analizează inițiative similare venite din partea autorităților a altor opt țări, scrie vestidinrusia.ro.

Primele loturi de vaccin primite de Departamentul de Stat au fost trimise cu precădere angajaților care lucrează pe coasta de Est a Statelor Unite, precum și diplomaților din Afganistan, Irak și Somalia. Unele doze de vaccin din cel de-al doilea lot au fost trimise în Africa de Vest, Mexic și Turkmenistan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu