Tendinţe de amenajare în bucătărie în 2021

Postat la: 26.03.2021 - 08:48

Bucătăria este un spaţiu important în locuinţă. Trebuie să fie bine organizat pentru a permite desfăşurarea activităţilor de rutină şi să asigure depozitarea optimă a ustensilelor.

Totodată în bucătărie trebuie a se creeze un ambient cald, prietenos care să aducă starea de relaxare mult dorită. Hai să descoperim care sunt tendințele în materie de amenajări interioare în bucătărie.

Dacă vorbim de cromatică şi texturi, specialiştii în design interior ne asigură că mobilierul cu aspect de lemn este vedetă. Fețele care păstrează aspectul natural continuă să fie preferate în detrimentul corpurilor simple. Acestea ajută la realizarea unui ambient cald, prietenos. Cei ce doresc să realizeze un design modern pot pune accentul pe blaturi gri solid. Culoarea a fost declarată vedetă în 2021, deci merită să i se acorde mai multă atenție. 

Masa de bucătărie - corpul cu personalitate

Mesele sunt piesele în jurul cărora se realizează cele mai importante acțiuni. Practic este elementul care ajuta la crearea dispoziție în timpul servirii dejunului sau a cinei. Trebuie să fie adaptată necesitaţilor. Masă nu trebuie să domine încăperea, că nu permită utilizatorilor să se mişte în jurul ei. 

Când alegem mese de bucătărie trebuie să analizăm următoarele elemente: spațiu, număr de utilizatori, materiale. Un spațiu de bucătărie mic poate fi valorificat cu mese compacte, realizate din materiale îndrăznețe - lemn, metal, sticlă. Chiar dacă vorbim bucătărie nu însemnă că acestea trebuie să fie banale. Mesele cu picior central, mesele înalte de bar dar şi cele cu design modern pot fi soluții potrivite pentru bucătari moderne. 

Dacă vorbim spații mari, clar avem mai multe opțiuni pe parte de mese. Pot fi alese mese cu suprafețe mari, care asigură stare de confort pentru utilizatori. Mesele din lemn reciclat rămân vedete în acest sezon. Detaliile metalice, finisajele industriale şi culorile naturale sunt câteva dintre elementele care dau personalitate meselor şi ajută la crearea unui ambient prietenos.

Pentru bucătari amenajate în stil scandinav, mesele cu aspect minimalist sunt soluțiile perfecte. Picioarele din lemn şi blatul alb sunt detalii care conferă aerul cald, primitor piesei şi totodată încăperii. 

Accesoriile - elemente care aduc la viață bucătăria

Ghivecele cu flori realizate din materiale ceramic, suportul pentru condimente, suportul pentru şerveţele sau cel pentru tacâmuri realizate din lemn de măslin pot fi câteva elemente care dau o notă personală încăperii.

Sursa de imagine: Anna Andersson Fotografi / Shutterstock.com


Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu