Studiu: Românii mai au mult pana la imunitatea de grup si nici vaccinarea nu decurge bine

Postat la: 21.01.2021 - 15:51

Un prim studiu făcut în România despre imunitatea de masă în pandemia de Covid-19 a fost dat publicității de medicii din Timișoara. Concluziile arată că românii sunt încă departe de imunitatea de grup, iar virusul nu ține cont de vârstă sau de locul de reședință, în mediul urban sau rural.

Tinerii și vârstnicii sunt mai predispuși să ia virusul SARS-CoV-2, coronavirusul nu ține cont de sex, de grupa sanguină, de mediul rural sau urban unde trăiesc. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat la Timișoara, primul despre seroprevalența anticorpilor din România. La începutul lunii iunie a anului trecut, Ministerul Sănătății anunța că aproape 30.000 de români urmau să fie testați în cadrul unui studiu național de seroprevalență a infecției cu noul coronavirus, care urma să fie efectuat în perioada iunie-septembrie 2020.

Puțini au avut boala fără să știe și au anticorpi. La studiu au participat 2.115 subiecți, care au donat sânge la Centrul de Transfuzie din Timișoara. Cercetătorii au vrut să afle dacă aceste persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2 și nu au știut, adică au fost asimptomatice. S-a constatat însă că rata de prezență a anticorpilor SARS-CoV-2 în rândul acestora a fost de numai 1,51%. Cele mai multe persoane care prezentau anticorpi au făcut parte din grupele de vârstă 18-29 de ani (2,11 la sută), respectiv 50-65 de ani (2,82 la sută).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu