Spitalul din Mioveni a depus plângere penală, în legătură cu „un fake news" despre modul în care sunt tratați pacienții Covid

Postat la: 13.03.2021 - 18:23

Reprezentanții Spitalului Mioveni au depus o plângere penală, sâmbătă, aceștia acuzând o știre falsă care a început să circule pe internet. Informația face referire la modul în care ar fi trataţi în secţia ATI a unităţii medicale pacienţii cu COVID-19.

„Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendenţios şi prezentată distorsionat, nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă! Efectele negative ale acestui tip de informaţii false se repercutează în primul rând asupra persoanelor care au rude sau cunoscuţi internaţi în cadrul spitalului nostru, creând panică şi îngrijorare! Totodată se urmăreşte şi inocularea sentimentului de neîncredere în sistemul sanitar", scrie în comunicat. Primăria din oraș face apel la cetăţeni să nu creadă în aceste informații şi să nu distribuie astfel de ştiri înainte de a verifica sursa şi de a analiza dovezile.

„În acest sens, conducerea unităţii medicale a făcut o plângere penală, urmând ca Poliţia să identifice identitatea persoanei care a lansat în spaţiul public această informaţie falsă. Atenţie! Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false, cunoscând caracterul fals al acestora, se pedepseşte cu închisoare conform articolului 404 din Codul Penal", se precizează în comunicat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu