Sfaturi si idei utile pentru amenajarea biroului

Postat la: 25.03.2021 - 11:07

In momentul in care trebuie sa va amenajati biroul, indiferent ca lucrati de acasa sau ca aveti sediul firmei acasa, este foarte important sa stiti cum sa alegeti cele mai potrivite obiecte de mobilier birouri.

Avand spatiul foarte bine amenajat si pus la punct veti obtine o mai buna productivitate, veti fi mai relaxat si mai creativ. Mai multe detalii despre amenajarea biroului insa, veti descoperi in randurile care urmeaza.

Amplasarea biroului

Primul pas foarte important este acela de a stabili care va fi incaperea in care va fi amenajat biroul. Indiferent ca veti lucra doua - trei ore pe zi sau ca veti avea un program full time, este extrem de important sa va asigurati ca incaperea in care va trebui sa va desfasurati activitatea este placuta, luminoasa, linistita si aerisita.

Distragerea atentiei reprezinta o adevarata problema pentru cei care lucreaza la birou, asa ca este foarte important sa va amenajati biroul intr-un spatiu cat mai indepartat de restul locuintei. Daca este necesar sa primiti vizite din partea clientilor sau a partenerilor de afaceri, este important ca biroul sa fie aproape de intrarea in locuinta.

Masuratorile

Este foarte important ca dupa ce v-ati hotarat asupra camerei in care va veti desfasura activitatea, sa va apucati de facut masuratorile.

Facand masuratorile veti afla cat spatiu aveti la dispozitie pentru a amplasa obiectele de mobilier pentru biroul dumneavoastra. Ulterior, afland spatiul liber disponibil, veti putea face o schita a incaperii pentru a sti unde veti amplasa biroul dar si unde veti aseza dulapul sau dulapurile in care veti pastra documentele importante.

Mobilierul de birou

Dat fiind faptul ca exista o multitudine de optiuni pe piata in ceea ce priveste alegerea obiectelor de mobilier pentru un birou, este destul de dificil sa faceti alegerea corecta, dar va ajutam in continuare cu cateva idei si sfaturi utile.

Fara doar si poate, biroul este cel mai important element dintr-o astfel de incapere, iar daca spatiul de care dispuneti este redus, atunci un birou minimalist poate fi alegerea optima. Va puteti indrepta atentia si spre un birou in L.

In cazul unei incaperi spatioase, puteti alege un birou mare, care sa aiba rafturi si sertare. Puteti alege si unul sau doua dulapioare pentru depozitarea documentelor importante.

Amplasarea biroului este un alt aspect foarte important, iar cei mai multi specialisti recomanda ca acesta sa fie amplasat langa o fereastra, datorita faptului ca lumina naturala ajuta la cresterea productivitatii. Intr-o incapere lipsita de ferestre puteti agata pe pereti mai multe fotografii cu peisaje cat mai placute.

Scaunul

In cazul in care nu stiati, scaunul de birou este extrem de important nu doar pentru decor, cat si pentru confortul si starea de sanatate. Alegeti un scaun de birou ergonomic sau directional, pentru ca veti avea posibilitatea de a-l regla pe inaltime, puteti regla adancimea sezutului, inaltimea cotierelor sau tetiera.

Corpurile de depozitare

In functie de activitatea pe care o desfasurati puteti avea nevoie de un birou cu sertare si/sau dulapioare pentru a pastra documentele. Va puteti indrepta atentia spre dulapuri de birou cu sertare si rafturi de la producatori cunoscuti de mobila.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu