Postat la: 18.12.2020 - 17:01

În primăvara acestui an o crimă înfiorătoare s-a petrecut în judeţul Satu Mare. O elevă de liceu în vârstă de 18 ani, din comuna Pomi a fost dată dispărută, iar apoi găsită moartă, îngropată pe un câmp din localitatea Dorolţ.

Dispariţia fetei a fost semnalizată pe data de 6 martie chiar de către familia ei, care nu mai reuşea să dea de ea de câteva zile. Carmen învăţa la un liceu în Baia Mare, unde şi locuia în timpul săptămânii. Doar weekendurile o mai aduceau pe Carmen în satul său natal. La sesizarea familiei, în data de 7 martie poliţiştii au întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. Se bănuia că a fost răpită de cineva, poate o grupare interlopă, însă cercul de suspecţi s-a strâns la scurt timp.

În data de 9 martie, unul dintre suspecţi - chiar iubitul fetei, un tânăr de 21 de ani pe nume Cardos Cristian Mihai - a încercat să iasă din ţară prin Punctul de Trecere al Frontierei Petea, deşi i se pusese în vedere că nu are voie să părăsească ţara momentan. Poliţiştii l-au identificat şi l-au reţinut. În urma audierilor, tânărul a recunoscut că el a omorât-o pe fata de 18 ani şi i-a condus pe poliţişti la locul faptei. Carmen era moartă de câteva zile şi îngropată pe un câmp din localitatea Dorolţ, aflată la doar câţiva kilometri de frontieră. După 8 luni, magistraţii din Maramureş l-au condamnat pe tânăr la detenţie pe viaţă, acesta fiind nevoit să achite şi daune morale în valoare de 250.000 de euro.

„Prin sentinţa penală nr. 232/15.12.2020 s-a dispus: (...) condamnă pe inculpatul - Cardos Cristian Mihai pentru săvârşirea infracţiunilor de: - omor calificat (...) la detenţiune pe viaţă. - lipsire de libertate in mod ilegal (...) la pedeapsa de 1 an închisoare. (...) aplică inculpatului Cardos Cristian Mihai pedeapsa detenţiunii pe viaţă. (...) obligă inculpatul să plătească despăgubiri civile către părţile civile, după cum urmează: - 100.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale catre partea civila T.L. (...); - 100.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale catre partea civila T.D. (...); - 50.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale catre partea civila T.G. (...); - 20.000 lei cu titlu de daune materiale catre partile civile T.L., T.D. si T.G.", se arată în sentinţa magistraţilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu