Seful PNL Neamt trimis in judecata pentru trafic de influenta. A pretins 500.000 de lei pentru o numire pe post la Apele Române

Postat la: 23.02.2021 - 17:38

Procurorii DNA au anuntat marti, 23 fenruarie, trimiterea in judecata a deputatului Mugurel Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, pentru trafic de influenta. Deputatul ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Romane sa fie numita o anumita persoana.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor: Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, la data faptei si in prezent deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si Marcoci Vlad, la data faptei inginer in cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta", a transmis, marti, DNA.

"In perioada 4-27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lasand sa se creada ca va interveni pe langa ministrul Mediului, Apelor si Padurilor pentru ca acesta sa numeasca in functia de director general al Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) o persoana apropiata de omul de afaceri. Banii urmau sa fie remisi in doua transe, iar cel care trebuia sa asigure plata era omul de afaceri", precizeaza procurorii. Numirea nu s-a mai produs, deoarece, intre timp, in functia de director general al ANAR a fost numita o alta persoana.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", a precizat DNA. Sursa citata a precizat ca a mai fost trimisa in judecata o persoana fizica, la data faptei administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de instigare la cumparare de influenta. Mugurel Cozmanciuc este deputat si detine functia de presedinte al PNL Neamt.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu