Rusia scoate vaccinuri pe bandă rulantă. A aprobat al treilea său ser de imunizare împotriva COVID-19

Postat la: 20.02.2021 - 18:11

Rusia a aprobat, sâmbătă, al treilea vaccin împotriva coronavirusului, a anunţat premierul Mihail Mişustin la televiziunea de stat. Vaccinul CoviVac a fost aprobat, deşi studiile clinice la scară largă abia urmează să înceapă.

Potrivit şefului guvernului de la Moscova, la mijlocul lunii martie vor intra în circulaţie primele 120.000 de doze de CoviVac. „Astăzi, Rusia este singura ţară care are deja trei vaccinuri împotriva COVID-19", a spus premierul Mişustin. Spre deosebire de vaccinul Sputnik V, care foloseşte un virus responsabil de răceală inofensiv modificat, care păcăleşte organismul să producă antigeni pentru a ajuta sistemul imunitar să se pregătească pentru o infecţie cu coronavirus, vaccinul CoviVac este un vaccin pe bază de virus gripal (virion întreg), un coronavirus care a fost inactivat sau privat de capacitatea sa de a se replica.

„Vaccinul pe care l-am dezvoltat... reflectă întreaga istorie a ştiinţei vaccinului rus, precum şi global", a declarat sâmbătă directorul Centrului Ciumakov, Aidar Işmuhametov, unde a fost dezvoltat serul. Vaccinul CoviVac este administrat în două doze, la interval de 14 zile. Acesta este transportat şi depozitat la temperaturi normale ale frigiderului, de 2 până la 8 grade Celsius (35,6 - 46,4 Fahrenheit), a declarat viceprim-ministrul Tatiana Golikova, într-un briefing guvernamental în ianuarie.

Rusia a lansat deja două vaccinuri anti-COVID-19 urmând o abordare similară de acordare a aprobării înainte de a vedea rezultatele studiilor în faze avansate. Aceste vaccinuri sunt Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, şi EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk. Sputnik V a fost aprobat în august, iar ultima fază a studiilor clinice a început în septembrie. Vaccinarea în masă a fost lansată în decembrie, după ce rezultatele studiilor preliminare au arătat că vaccinul este eficient cu 91,4%. De atunci, peste două milioane de ruşi au fost vaccinaţi cu cel puţin prima doză de Sputnik V, a declarat ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, pe 10 februarie. EpiVacC se află în faza de producţie şi vaccinările urmează să înceapă în martie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu