Postat la: 01.12.2020 - 07:47

Unele doze de vaccin rusesc împotriva coronavirusului EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vector, vor intra în circulația civilă pe 10 decembrie, în timp ce vaccinarea în masă va începe în 2021.

Anunțul a fost făcut de Vector Aleander Ryzhikov, oficial al Institutului Vector, potrivit agenției TASS. „Cred că în 2021 [vaccinul] va fi disponibil în aproape toate regiunile rusești. (...) Cea mai apropiată dată când va intra în circulația civilă este 10 decembrie. Ulterior, vaccinarea în masă va începe în 2021", a declarat acesta. Pe 24 iulie, Institutul Vector a primit permisiunea de la Ministerul Sănătății din Rusia pentru a efectua studii voluntare asupra potențialului vaccin împotriva coronavirusului, numit EpiVacCorona.

Primul voluntar a fost vaccinat pe 27 iulie. Această fază a studiilor s-a finalizat pe 30 septembrie, iar vaccinul a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie. Vaccinul a fost dezvoltat pe o platformă sintetică avansată și constă din fragmente scurte sintetizate artificial de proteine ​​virale - peptide - care determină sistemul imunitar să recunoască și să neutralizeze virusul. Pe 16 noiembrie, centrul a obținut un permis pentru efectuarea de studii clinice post-înregistrare a vaccinului pe voluntari cu vârsta peste 60 de ani. Un permis similar a fost eliberat pe 18 noiembrie pentru studii care au implicat 3.000 de voluntari.

De asemenea, testele ar urma să aibă loc în mai multe orașe, printre care Moscova, Kazan și Kaaliningrad. Vladimir Putin, președintele Rusiei, anunța pe 14 octombrie, că autoritățile medicale au dezvoltat un alt vaccin anticoronavirus, la două luni după ce primul a fost omologat. Autoritățile ruse au acordat aprobarea de reglementare unui al doilea vaccin anticoronavirus după ce au fost făcute studii în stadiu incipient, la două luni după ce o mișcare similară i-a determinat pe oamenii de știință atât din țară, cât și din străinătate, să îi critice pe oamenii de știință ruși,

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu