Român din Germania şi-a ucis iubita în bătaie. A afirmat ca e vorba de o inscenare pusa la cale de "domnii din Romania"

Postat la: 30.03.2021 - 13:26

După ce şi-a ucis iubita în bătaie, un român de 37 de ani din Germania a ajuns în faţa Curţii Generale de Justiţie din Krasruhe, Germania. În prealabil, cazul a fost judecat de Curtea Regională de la Bielfeld.

Nicolae şi-a ucis partenera în bătaie după o ceartă aparent banală, dar nu va face nicio zi de închisoare. Judecătorii Curţii Federale de Justiţie din Karlsruhe au decis ca bărbatul să fie plasat într-un spital de psihiatrie pentru o perioadă nedeterminată. Nicolae locuia din 2019 împreună cu iubita lui, Florentina, şi ea româncă, în localitatea germană Uphof, în Borgholzhausen.

Sângerosul incident a avut loc în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2020, când bărbatul s-a înfuriat pe partenera sa după ce aceasta l-a contrazis într-o discuţie. Într-un acces de furie, el s-a năpustit asupra femeii şi a doborât-o cu o ploaie de lovituri. A continuat să o izbească violent şi chiar şi atunci când ea îl implora să se oprească, ba chiar şi atunci când femeia sa a renunţat să mai încerce să se apere, iar oasele ei trozneau sub pumnii şi picioarele sale.

Femeia a fost găsită moartă, a doua zi de un vecin. Florentina a suferit un traumatism craniocerebral masiv, cu pierderi de sânge considerabile şi a murit înecată cu propriul sânge. Bărbatul a recunoscut că şi-a ucis iubita. El spune că a lovit-o pentru că aceasta l-ar fi înşelat "cu şeful din România" şi pentru că i-ar fi insultat copiii. "Vă rog, vreau să mă ucideţi", le-a cerut el nemţilor.

Apoi, şi-a schimbat declaraţia. A spus că crima e de fapt o înscenare "pusă la cale de domnii din România". A adăugat că femeia i-ar cerut să-i rupă nasul pentru a obţine bani de la "domnii români", după care ar fi împins-o. A spus şi că a îmbrăţişat-o ca să nu urle de durere şi că, probabil, s-a sufocat din cauza asta. A povestit că Florentina a fost marea lui dragoste, a cunoscut-o pe messenger, iar la scurt timp s-a mutat cu ea, în Germania.

Câteva luni mai târziu, Curtea Regională Bielfeld a venit cu o decizie surprinzătoare. Judecătorul Christoph Meiring l-a achitat pe român şi a stabilit că îi lipseşte discernământul şi nu se poate controla, din cauza bolii de care suferă, schizofrenie paranoidă, mai notează sursa citată. "Nu putem, nu vrem şi nu trebuie să te învinovăţim, legea interzice o pedeapsă. Eşti bolnav şi trebuie să fii tratat", a spus judecătorul.

Românul a negat că ar suferi de o boală şi a încercat să fugă, afirmând că este victima unui sistem care i-a furat sufletul şi a vrut să-l omoare. A fost internat în cele din urmă într-o clinică de psihiatrie, dar avocaţii săi au depus recurs, iar cazul a ajuns în ultima instanţă la Curtea Federală de Justiţie din Karlsruhe. Magistraţii din Karlsruhe au menţinut însă decizia colegilor de la Bielfeld, astfel că Nicolae va rămâne internat într-o clinică de psihiatrie pe termen nedeterminat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu