Reactii adverse grave! Danemarca suspenda vaccinul AstraZeneca. Mai multe persoane au facut cheaguri de sange periculoase

Postat la: 11.03.2021 - 15:19

Danemarca a oprit utilizarea vaccinului impotriva coronavirusului timp de cel putin 14 zile, dupa mai multe cazuri in care persoanele vaccinate au prezentat cheaguri de sange.

Ministerul danez al Sanatatii a spus ca exista dovezi solide ca vaccinul dezvoltat de AstraZeneca este atat sigur, cat si eficient, dar ca trebuie sa primeasca rapoartele legate de efectele secundare grave. El asteapta rezultatele unei anchete a Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA). Nu este insa clar daca vaccinarea a provocat aceste afectiuni, potrivit Autoritatii Sanitare.

In urma cu cateva zile, cinci tari din UE (Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg si Letonia) au suspendat un lot specific de vaccin AstraZeneca ca masura de precautie, dupa moartea unei persoane vaccinate. Duminica, 7 martie, Austria a suspendat administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Oxford si AstraZeneca dintr-un lot de doze, ca masura de precautie, dupa ce a fost inregistrat un deces si o persoana a prezentat complicatii grave dupa inocularea lui, a anuntat Agentia nationala de Sanatate din Austria.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu