Reţea uriaşă de trafic de droguri, destructurată de DIICOT. 74 de percheziţii şi 165 de persoane audiate

Postat la: 24.03.2021 - 16:11

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Galaţi au efectuat 74 de percheziţii, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi operaţiuni cu substanţe psihoactive. 165 de persoane vor fi audiate.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat, miercuri, 74 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni neautorizate cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acţiunea de amploare a procurorilor DIICOT -Serviciul Teritorial Galaţi şi a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi vizează destructurarea uneia dintre cele mai mari grupări infracţionale organizate, specializate în comercializarea de droguri de risc şi mare risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, dar şi a altor persoane care desfăşoară activităţi infracţionale similare pe raza celor două judeţe.

„Din cercetări a reieşit că, pe parcursul ultimilor doi ani, persoanele bănuite de comiterea acestor infracţiuni ar fi comercializat în judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, droguri de risc şi mare risc, precum şi cocaină sintetică, substanţe provenite din afara teritoriului ţării. În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate droguri din categoria celor menţionate mai sus şi diverse sume de bani", a transmis IPJ Galaţi.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 165 persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bacău şi Prahova, al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi şi Brăila, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu