Reţea "Loverboy" condusă de o femeie. Tinere păcălite şi obligate să-şi vândă trupurile

Postat la: 21.01.2021 - 13:51

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a „capului” reţelei, care era o femeie, dar şi a altor doi inculpaţi.

Miercuri, 20 ianuarie, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a Marianei Hurdui, a lui Romeo Constantin Hurdui şi a lui Alexandru Trufea. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de minori prin metoda „Loverboy." Reţeaua ar fi fost condusă de Mariana Hurdui. Aceasta din urmă a fost trimisă în judecată, alături de Romeo Constantin Hurdui şi Alexandru Trufea. Conform anchetatorilor, tinere sărmane erau atrase prin metoda „Loverboy", apoi erau obligate să-şi vândă trupurile în beneficiul inculpaţilor. În cadrul dosarului, părţi vătămate sunt trei tinere.

Potrivit presei locale, Mariana Hurdui, Romeo Constantin Hurdui şi Alexandru Trufea au intrat în vizorul procurorilor DIICOT Iaşi în 2020. La acea dată, Mariana Hurdui şi Alexandru Trufea au fost arestaţi, iar, a doua zi, a fost reţinut şi Romeo Constantin Hurdui. Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

„Pe data de 29 septembrie 2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, în urma cărora au fost ridicate diferite sume de bani, telefoane mobile şi bijuterii. Cei doi inculpaţi (Mariana Hurdui şi Alexandru Trufea) vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", au încheiat atunci procurorii din cadrul DIICOT Iaşi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu