Postat la: 24.11.2020 - 08:15

Raed Arafat, a vorbit, luni seară, despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, care va începe în România de îndată ce vaccinul va fi disponibil pentru achiziționare la nivel european. Șeful DSU a vorbit și despre siguranța vaccinului.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-COVID este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore", a declarat Raed Arafat.

„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție", a mai spus șeful DSU. Întrebat cum funcționează vaccinul anti-COVID, Arafat a explicat că pentru a întrerupe rata de răspândire e nevoie ca 70% din populație să fie vaccinată și că va exista cel mai probabil o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze", a mai precizat Raed Arafat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu