Războiul lui Rafila cu medicul care promovează o altă schemă de tratament pentru Covid-19: "Aș vrea să fiu tratat conform protocolului!"

Postat la: 19.03.2021 - 14:30

Controversele publice din jurul medicului Flavia Groșan din Bihor continuă. Reprezentantul României la ONU, dr. Alexandru Rafila, o contrazice public pe doctoriță și susține că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de COVID-19 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorități.

Medicul Flavia Groșan, care promovează o schemă controversată pentru tratarea infecțiilor cu Covid-19, s-a plâns într-o emisiune la Antena 3 că a fost tratată răuvoitor de către medicii români, care i-au reclamat metodele la Colegiul Medicilor, deși schema sa de tratament s-ar fi dovedit eficientă în cazul pacienților infectați aflați în primul stadiu al bolii. Flavia Groșan afirmă că a tratat până acum circa 1000 de pacienți, aflați în stadiul incipient al bolii. Ea i-a tratat abordând boala ca pe o pneumonie, astfel încât pacienții care se află în stări febrile să nu fie puși pe drumuri, pe la spitale .

„Aici am pneumoniile virale - gripa, infecțiile de sezon, virușii de sezon, covidul - care au anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome. Apoi avem pneumoniile bacteriene - pneumococ, streptococ, stafilococ - care sunt niște pneumonii extrem de grave cu febră de patru cinci zile. Și mai avem pneumoniile atipice (micoplasme, chlamydii) foarte interesante sunt pneumoniile astea. Sunt uşoare, dar rămâne în urmă o tuse, astenie și ține o lună. Organismul reușește să învingă boala și peste o lună iarăși apare. Eu tot timpul le iau în calcul și le tratez ca atare", a explicat Flavia Groșan.

Prezent în emisiune, medicul epidemiolog Alexandru Rafila a precizat că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de COVID-19 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorități. Rafila a punctat că el personal nu ar putea apela la un alt tratament în afara celui stabilit în protocolul Comisiei de boli infecțioase din România. „Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite", a spus Rafila. Acesta a mai amintit că la rândul său a fost infectat cu Covid-19 și că s-a tratat conform protocolului aprobat.

„Prieteni, sunt puțin năucită. Cum e posibil ca o schemă terapeutică logică, ieftină, în jur de 100 ron, cu medicamente aflate în nomenclatorul ANM și MS, care pot fi compensate, poate să determine asemenea furtună mediatică. Incredibil. Cred că mai mult enervează ca n-o fac publica. Si n-am s-o fac. PS Beatrice Mahler, hai ca ma cunosti. Știi foarte bine, că nu folosesc Ivermectina, Dexametazona și Azitromicina", a scris Flavia Groșan pe facebook.

Colegiul Medicilor din România a chemat-o pe doctorița Flavia Groșan la discuții privind încălcarea normelor dentologice. Schema de tratament publicată a stârnit controverse în rândul personalului medical din România, mai mulți medici criticând-o. "Dânsa nu este judecată de Colegiul Medicilor. A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol, pentru că din punct de vedere profesional nu știu dacă cineva îi poate reproșa ceva, ci este vorba de o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public anumite mijloace de tratament recunoscute de comunitatea științifică medicală", a declarat Dorinel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu