Postat la: 05.01.2021 - 15:36

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a avut parte de un incident mai putin plăcut astăzi, la oficierea slujbei de sfinţire a apei, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanță.

Chiar în timpul slujbei, ÎPS Teodosie s-a împiedicat de treptele din faţa catedralei şi a căzut. El a fost ajutat de mai mulți enoriași să se ridice şi să meargă să sfințească butoaiele pline cu apă. Înaltul monarh este de părere că slujbele nu se schimbă în pandemie, ci rămân aceleaşi.

În această dimineață, ÎPS Teodosie a sfinţit apa, care va fi îmbuteliată în 120.000 de peturi. Acestea vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează. Deși nu a purtat mască,Teodosie a cerut totuşi celor care vor participa la ceremonie să păstreze distanţa şi să nu mai stea înghesuiţi, iar Jandarmeriei şi Poliţie să fie printre oameni şi să vegheze ca aceştia să respecte regulile.

"Sigur că trebuie să aibă toţi oamenii sărbătoarea Bobotezei, sărbătoarea darurilor care vin de sus din Ceruri. Cine nu crede, să stea deoparte, nu să critice, să nu îi oprească pe cei ce cred să îşi facă sărbătoarea. De accea, noi vom ţine sărbătoare ca întotdeauna, nu avem motive să anulăm o sărbătoare sau să o restricţionăm. Sărbătoarea vine din Cer, nu poate fi Cerul supus Pământului, ci Pământul se supune Cerului", a declarat Teodosie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu