ÎPS Calinic al Sucevei este acuzat de SPIONAJ: "Stimate domnule! Spionaj? Da, am putea spune şi aşa"

Postat la: 02.03.2021 - 19:24

Noul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a devenit repede cunoscut nu doar în eparhia pe care o păstorește, ci și în rândul credincioșilor din restul regiunilor din România. Ierarhul de la Suceava a făcut schimbări majore în cadrul arhiepiscopiei și a devenit, în scurt timp, cel mai transparent prelat al Bisericii Ortodoxe Române în ceea ce face eparhie.

Arhiepiscopul sucevean le-a dat posibilitatea credincioșilor, de oriunde din țară, să îi adreseze întrebări, el răspunzând de fiecare dată, indiferent de dificultatea lucrurilor puse în discuție. Așa se face că cea mai recentă interpelare a ÎPS Calinic face referire la faptul că face numeroase deplasări pe tot cuprinsul Arhiepiscopiei, iar cel care îl chestionează spune că face "spionaj".

„Înaltpreasfinţia Voastră, urmăresc cu mare interes activitatea Înaltpreasfinţiei Voastre şi apreciez foarte mult tot cea ce faceți. Am remarcat faptul că de ceva timp nu mai slujiți Sfânta Liturghie duminica şi în sărbători, ci faceți doar spionaj prin eparhie. Credeți că asta este cel mai important sau este o modalitate de a analiza parohiile din eparhia Înaltpreasfinţiei Voastre?! Vă mulțumesc! Cu respect!" (C.C.)

Stimate domnule! Spionaj? Da, am putea spune şi aşa! Sunt spionul Preasfintei Treimi, trimis de Dumnezeu ca să văd, la faţa locului, cum îşi fac treaba copiii Lui. Interesant! În plus, vizitarea parohiilor, cel puţin o dată pe an, este o lucrare a episcopului, care face parte din fişa postului.

Doriţi să vă trimit Gramata? Pe la mănăstiri circulă o apoftegmă: „Monahul care face ascultare, Liturghie săvârşeşte". Or, noi episcopii, monahi fiind, când facem ascultare de Sfântul Sinod, Liturghie săvârşim. Ştiţi, un „domn" m-a acuzat cândva că de când am venit nu m-am întâlnit niciodată cu preoţii eparhiei. Greşit! Până în prezent m-am întâlnit cu peste 500 dintre ei, chiar în parohiile lor. Au mai rămas încă vreo 50 parohii „nespionate", dar cu siguranţă nu vor fi trecute cu vederea.", a fost răspunsul ierarhului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu