Prima doză de vaccin anti-COVID din SUA a devenit piesă de muzeu

Postat la: 11.03.2021 - 15:07

Flaconul care a conţinut prima doză de vaccin anti-COVID-19 administrată în SUA, pe 14 decembrie 2020, a devenit piesă de muzeu. Flaconul va fi expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington, în cadrul unei colecţii de obiecte asociate pandemiei de coronavirus.

Spitalul newyorkez Northwell - unde infirmiera Sandra Lindsay a devenit prima persoană din Statele Unite care a fost imunizată împotriva virusului SARS-CoV-2 - a donat prestigiosului muzeu din Washington fiolade vaccin Pfizer-BioNTech utilizată, însoţită de seringa aferentă, adeverinţa de vaccinare a infirmierei şi uniforma profesională pe care aceasta a purtat-o în ziua imunizării.

Muzeul Naţional de Istorie Americană, care face parte din complexul de muzee Smithsonian, situat în proximitatea Casei Albe, a lansat şi un apel naţional ce vizează strângerea de idei despre obiectele pe care ar putea să le colecteze. Dintre toate ţările lumii, Statele Unite prezintă cel mai grav bilanţ în cifre absolute, cu peste 528.000 de morţi şi peste 29 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu