Pfizer mută în România departamentul de planificare a aprovizionării cu vaccinuri

Postat la: 05.03.2021 - 09:20

Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 din cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia), pentru a muta departamentul de planificare a aprovizionării în România, la București, relatează cotidianul La Libre Belgique.

Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătăţim eficienţa proceselor, continuând să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Sindicatele se declară şocate de această decizie, mai ales că este luată în plină campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus. Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. (...) A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid," a spus Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE. De asemenea, Sindicatul precizează că Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende, în 2020. O cifră uşor mai mare decât în ​​anii precedenţi, ţinând cont de rapoartele financiare ale grupului, suma totală a dividendelor fiind de 8 miliarde în 2018 şi 2019 şi de 7,7 miliarde în 2017.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu