Postat la: 17.12.2020 - 09:59

Procurorii DIICOT impreuna cu politistii de frontiera efectueaza joi dimineata, 17 decembrie, un numar de 40 de perchezitii domiciliare, int-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma continuata si evaziune fiscala in forma continuata.

In urma revizuirii de catre Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a raportului intocmit in acest caz, s-a stabilit ca prejudiciul se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro. Este vorba de un grupul infractional organizat transfrontalier, constituit din cetateni romani si moldoveni, care actioneaza in scopul obtinerii ilicite de importante beneficii financiare, in urma punerii in functiune a unor fabrici clandestine de producere si ambalare de tigarete, precum si comercializarea ulterioara a acestora.

Perchezitiile DIICOT au loc pe raza judetelor Iasi, Bacau, Timisoara, Oradea, Bucuresti, Iflov, Constanta, Sibiu, Brasov, Galati si Bihor. "Membrii gruparii infractionale din Romania se ocupa de toate detaliile legate de transmiterea de materiale pentru fabricarea tigaretelor in alt stat membru al UE, unde are loc activitatea ilegala de producere a tigaretelor," explica sursele citate. Prejudiciul se ridica la suma de peste 31 milioane euro, conform unui raport intocmit de OLAF, conchid sursele citate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu