Postat la: 25.12.2020 - 17:21

Anchetă internă la Spitalul de Urgență Galați după ce un pacient a murit în timpul procedurii de anestezie. Până să ajungă în sala de operație, bărbatul a fost uitat timp de 30 de ore în unitatea de primiti urgențe. Familia celui decedat este revoltată.

Bolnav de cancer, un bătrân în vârstă de 86 de ani a fost lăsat să aștepte, în jur de 30 de ore, pe holurile Spitalului de Urgență Galați rezultatele testului pentru coronavirus, până să fie dus în sala de operație. Fiica bărbatului, medic în SUA, este oripilată de ce s-a întâmplat. "Tatăl meu a fost adus la unitatea primiri urgentă a spitalului cu o ambulanță. Tata a avut cancer de colon. A fost evaluat de medicul UPU și după aceea a așteptat 30 de ore pentru rezultatul testului COVID-19, inițial pe un scaun, ulterior pe o targă", povesteşte Raluca Papadopol, fiica bătrânului.

În acest interval, bătrânul nu a primit îngrijirile medicale necesare, tratament și nici apă sau mâncare. Mai mult, niciun angajat al unității medicale nu a luat legătura cu familia pentru a afla istoricul medical al pacientului. Într-un final, bărbatul a ajuns în sala de operație, dar în timpul procedurii de anestezie a făcut stop cardiac și a murit. "În timpul anesteziei a făcut stop cardiac și a trebuit să fie resurscitat. Familia nu a fost înștiințată. Cauza stopului cardiac a fost intervenția de orice fel", mai acuză fiica bărbatului.

Și mai revoltător este că nici până în prezent rudele bătrânului nu au primit o explicație referitor la cele întâmplate la spital. "Este incalificabil. Nu avem voie să intrăm în spitalul județean si este de înteles. Dar noi, aparținătorii, ar trebui să putem afla informații despre pacienți", spune și nepoata bătrânului decedat. De precizat că este a doua reclamație făcută la adresa Spitalului de Urgență Galați, după ce în urmă cu doar câteva zile un bătrân a fost externat, fără acordul familiei, deși suferea de Alzheimer. Conducerea unității medicale a deschis o anchetă internă, pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu