Postat la: 23.11.2020 - 10:51

Potrivit datelor preliminare din studiile de fază 3, potențialul vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de Universitătea Oxford are o eficiență de 70,4%.

Eficacitatea depindea de regimul de dozare, a declaratexplicat universitatea într-o declarație. Vaccinul, care este dezvoltat împreună cu compania farmaceutică AstraZeneca, este eficient în proporție de 90% dacă este administrat în jumătate de doză și apoi în doză completă și în proporție de 62% dacă este administrat în două doze complete, informează euronews.com.

De asemenea, sursa citată a anunțat că nu au existat cazuri severe de boală sau cazuri să necesite spitalizare în rândul celor care au primit potențialul vaccin împotriva COVID-19.

„Aceste constatări arată că avem un vaccin eficient care va salva multe vieți. În mod interesant, am constatat că una dintre schemele noastre de dozare poate fi eficientă în jur de 90% și, dacă se utilizează acest regim de dozare, mai multe persoane ar putea fi vaccinate luând în considerare actualul plan de aprovizionare", a declarat profesorul Andrew Pollard, anchetatorul șef al Oxford Vaccine Group.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu