Șoferița criminală care a accidentat mortal două fete în Capitală consumase alcool. Alcoolemie 0,67 g/l în sânge la trei ore după accident

Postat la: 01.03.2021 - 13:28

Femeia care a intrat cu mașina pe trotuar și a ucis două fete consumase alcool înainte de a se urca la volan, conform rezultatelor analizelor făcute la INML. Conform acestora, ea avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge, la trei ore de la producerea accidentului. Ea declarase ca a condus pentru a nu-si lasa la volan sotul care băuse.

Rezultatele analizelor făcute la Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei femeii care se afla la volan, căreia i-au fost recoltate probe biologice, arată că la trei ore de la producerea accidentului șoferița avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge. Urmează să fie făcut un calcul retroactiv pentru a se stabili ce alcoolemie avea femeia la momentul la care a provocat accidentul. Este infracțiune dacă concentrația de alcool în sânge depășește 0,80, însă faptul că băuse alcool, chiar cu o alcoolemie sub acest prag, constituie circumstanță agravantă.

Dosarul de ucidere din culpă deschis pe numele femeii a fost trimis Parchetului luni, de către Brigada Rutieră. Procurorul de caz urmează să decidă când va fi reaudiată femeia și dacă va fi luată vreo măsură împotriva acesteia. Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2, unde femeia de 57 de ani a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp care s-a prăbușit. Din impact, autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil, unde le-a accidentat pe cele două fete care se aflau pe trotuar.

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar cealalta fata de 21 de ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă nu a mai putut fi salvată, având răni extrem de grave. Șoferița a fost audiată trei ore, sâmbătă seară, la Brigada Rutieră, unde s-a prezentat alături de fiul său. Imediat după accident, șoferița a ajuns la spital, după ce a fost agresată de mulțimea strânsă la fața locului, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii.

Femeia a fost lăsată să plece, după audieri, fără a fi luată vreo măsură preventivă împotriva sa. "Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc.", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Rodica Nițescu. Femeia are permis de conducere din 2006, însă le-a spus anchetatorilor că nu conduce foarte rar. A susținut că s-a urcat la volanul mașinii Mercedes în locul soțului său, care era băut. Ea le-a spus anchetatorilor că nu are deloc experiență pe mașină automată, astfel că a încurcat pedalele, apăsând pe accelerație, în loc de frână.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu