O nouă tulpină a coronavirusului cu mutații îngrijorătoare a fost descoperită tot în Marea Britanie

Postat la: 16.02.2021 - 14:46

Tulpina, cunoscută sub numele de B1525, face obiectul unui raport al cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh, potrivit căruia ea a fost detectată, prin secvenţierea genomului, în 10 ţări, inclusiv Danemarca, SUA şi Australia,iar în Marea Britanie fiind găsite până acum 32 de cazuri, potrivit The Guardian.

Conform sursei citate, cele mai vechi secvenţe au fost date în decembrie şi au apărut în Marea Britanie şi Nigeria, iar potrivit cercetătorilor, această tulpină are similarităţi în genomul său cu varianta Kent, B117, actuala „tulpină din Marea Britanie", aşa cum este cunoscută popular, şi conţine o serie de mutaţii care i-au îngrijorat, inclusiv mutaţia E484K la proteina spike - o proteină care se găseşte în exteriorul virusului care joacă un rol rol important în a ajuta virusul să pătrundă în celule.

Tulpina poartă „numele" de B1525, iar experţii spun că ar trebui să fie supusă imediat unor teste amănunţite, deoarece prezintă totuşi o mutaţie, E484K, la proteina spike, care se mai găseşte la tulpinile din Brazilia şi Africa de Sud şi se crede că ajută virusul să se sustragă anticorpilor neutralizanţi. „Nu ştim încă cât de bine se va răspândi această variantă [nouă], dar dacă are succes, se poate presupune că imunitatea la orice vaccin sau infecţie anterioară va fi tocită", a spus Dr. Simon Clarke, profesor asociat de microbiologie celulară la Universitatea din Reading.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu