O lebădă cu tulburări nervoase a fost salvată de angajații Gărzii de Mediu Botoșani

Postat la: 27.01.2021 - 20:10

O lebădă înfometată și cu tulburări nervoase a fost salvată de angajații Gărzii de Mediu Botoșani. În timp ce se întorceau de la o acțiune de control, aceștia au fost solicitați de un localnic să intervină pentru salvarea unei lebede aflate pe un câmp din apropierea localității Prăjeni (Botoșani).

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au mobilizat o echipă de medici veterinari și au mers la Prăjeni. Pasărea are numeroase probleme medicale, iar veterinarii români au solicitat sfaturi de la un expert din Germania. Specialiștii au stabilit că următoarele zile sunt decisive pentru lebăda găsită pe câmp.

„Starea de sănătate a lebedei a fost evaluată -tulburări nervoase, slăbiciune a organismului legată de o denutriție importantă (casexie), fiind în continuare sub observație și tratament. Prognostic rezervat. S-a solicitat prin intermediul unei fundații și părerea unui medic veterinar, din Germania, specializat în tratarea păsărilor sălbatice", au povestit, pe Facebook, reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu