O haită de "câini albaştri" a bagat spaima într-un oraş din Rusia

Postat la: 15.02.2021 - 15:00

O haită de câini vagabonzi cu blana de un albastru strălucitor a atras atenţia internauţilor din Rusia. Cazul este relatat de The Moscow Times.

O serie de fotografii cu câini având blana de un albastru strălucitor plimbându-se prin zăpadă la Dzerjinsk, un oraş situat la 370 de kilometri est de Moscova, a stârnit reacţii diverse în mediul virtual rus. În timp ce unii internauţi s-au amuzat, comparând patrupezii cu personaje de desene animate, alţii s-au arătat indignaţi şi îngrijoraţi.

Potrivit RIA Novosti, câinii vagabonzi se plimbă adesea printr-o fabrică abandonată din Dzerjinsk şi cel mai probabil au fost expuşi la substanţe chimice, cum ar fi sulfatul de cupru. Autorităţile din Dzerjinsk sunt preocupate acum de problema „câinilor albaştri" şi discută cu proprietarul fabricii pentru a le permite accesul în scopul de a determina dacă acolo există substanţe chimice care ar fi putut colora blana animalelor.

Conform unor activişti pentru protecţia animalelor, „câinii albaştri" par să fie „într-o stare satisfăcătoare" la prima vedere. Un grup de voluntari urmează să îi prindă şi să îi examineze, pentru a stabili exact ce substanţă le-a colorat blana şi dacă aceasta este periculoasă pentru oameni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu