Postat la: 19.12.2020 - 17:27

Ofițerul medical șef al Angliei, Chriss Whitty, a anunțat, sâmbătă, că noua tulpină de coronavirus identificată în Regatul Unit se poate răspândi mai repede și se analizează urgent pentru a confirma că nu poate produce o mai mare rată a mortalității, relatează Reuters.

„Așa cum s-a anunțat luni, Regatul Unit a identificat o nouă variantă de Covid-19 prin monitorizarea genomică de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia", a spus Whitty într-o declarație de presă. „Ca rezultat al răspândirii rapide a noii variante, datele preliminare și creșterea rapidă a ratei de incidență în South East", Grupul de Consiliere pentru amenințări cu viruși respiratori noi (NERVTAG) „consideră acum că noua tulpină se poate răspândi mai repede".

Pe 15 decembrie, cercetătorii anunțau că noua variantă, numită „VUI - 202012/01", include o mutație genetică a proteinei „țepușe", care - în teorie - ar putea rezulta într-o răspândire mai ușoară a bolii Covid-19 între oameni. Declarațiile lui Chriss Whitty vin să confirme ce era la început teorie. Pe 13 decembrie, 1.108 cazuri de Covid cu această nouă variantă au fost identificate, predominant în sudul și estul Angliei, a spus Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu