Postat la: 23.12.2020 - 20:36

Neil Ferguson, director la Centrul MRC pentru Analiza Bolilor Infecţioase din cadrul Imperial College din Londra, spune că noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie s-a extins deja, cel mai probabil, în majoritatea ţărilor europene.

Faptul că au fost descoperite deja 10 cazuri de persoane infectate cu noua tulpină într-o ţară atât de mică precum Danemarca, cu o rată a infectării destul de joasă „sugerează că acest virul a ajuns deja în marea majoritate, dacă nu chiar în toate ţările europene în acest moment", conform lui Ferguson, citat de Euronews.

Acesta a vorbit despre noua tulpină alături de alţi experţi în cadrul Comitetului de Ştiinţă şi Tehnologie al Marii Britanii. Până acum, destul de puţine cazuri de infectări cu aceasta au fost raportate în afara graniţelor ţării - Islanda, Danemarca, Olanda, Italia şi Belgia numărându-se printre ţările în care a fost descoperită, conform OMS. De asemenea, există şi patru cazuri găsite în afara Europei.

„Din punct de vedere epidemiologic, se pare că tulpina s-a răspândit din acea locaţie (n.r. Kent), însă nu putem elimina varianta ca aceasta să fi fost adusă acolo dintr-o altă parte a lumii" a continuat Ferguson.

Comentariile sale vin în contextul în care mai multe ţări europene au decis deja să îşi închidă graniţele pentru călătorii veniţi din Marea Britanie, în încercarea de a opri răspândirea noii tulipini de COVID-19, despre care oficialii spun că se transmite rapid şi cu uşurinţă în sudestul Angliei şi în Londra.

Franţa a redeschis graniţele cu Marea Britanie, cerând însă un „motiv legitim" pentru călătoria între cele două ţări, alături de un test negativ de coronavirus, efectuat în ultimele 72 de ore. Comisia Europeană a cerut tuturor statelor membre să renunţe la interdicţiile de călătorie complete între ţările lor şi Marea Britanie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu