Postat la: 25.12.2020 - 17:26

California a aprobat un serviciu comercial de livrare fără şofer, pentru prima dată. Startup-ul Nuro intenţionând să înceapă operaţiunile comerciale de anul viitor, anunţă BBC.

Compania a testat vehiculele R2 în aprilie, dar aprobarea îi va permite să taxeze oamenii pentru serviciile sale. Vehiculele firmei vor avea o viteză limitată la 35 mile pe oră, (56 km/h) şi vor trebui să opereze în condiţii de „vreme frumoasă". Nuro a fost fondată de doi foşti ingineri Google şi are finanţare de la firma japoneză Softbank. R2 foloseşte radarul, imagistica termică şi camere de 360 ​​de grade pentru a-şi coordona mişcarea. Maşina nu dispune de volan, pedale sau oglinzi laterale.

Vehiculul are forma unui ou şi este mai mic decât majoritatea maşinilor din SUA. De asemenea, are două compartimente cu temperatură controlată pentru livrări. Uşile se ridică pentru a prezenta articolele odată ce destinatarul a introdus un cod. În timpul unor teste desfăşurate în Houston, Texas, în februarie, R2 a livrat pizza pentru Domino's Pizza, alimente din lanţul de supermarketuri Kroger şi produse Walmart. Un expert în transporturi a declarat că problemele de siguranţă vor continua să fie o preocupare.

În octombrie, taxiuri fără şofer au început să opereze în Phoenix, Arizona, ca parte a serviciului Waymo ce aparţine Google. Un serviciu similar, susţinut de gigantul online de tehnologie şi comerţ cu amănuntul Alibaba, este în prezent testat în cel mai mare oraş din China, Shanghai.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu