Postat la: 17.12.2020 - 17:18

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Antena 3, că prima etapă de vaccinare anti-COVID în România va avea loc în perioada 27-31 decembrie pentru personalul din spitalele de boli infecțioase care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus și că vaccinarea populației la scară largă va începe în jurul lui aprilie-mai:

- Vaccinul nu va fi obligatoriu. Vaccinul este voluntar și va fi gratuit. Fiecare va primi o dovadă cu lotul vaccinului, seria vaccinului si data cand va veni la rapel, la al doilea vaccin. Posibilele efecte secundare sunt la fel ca cele din vaccinul antigripal.
- Pe 27-31 decembrie avem prima etapa de vaccinare: 10.000 de doze pentru 5.000 de persoane din spitale. Fiecare tara va avea aceeasi doza simbolica de 10.000 de doze.
- Transele de vaccin vor veni lunar. Noi preconizam ca populatia generala sa poate fi vaccinata incepand cu aprilie-mai. La final de iunie cand vine ultima transa ar putea fi vaccinata toata populatia. Urmarim pentru imunizare de grup sa se vaccineze 60%-70% din populatie.
- Avem un depozit congelator la Contacuzino pentru 1 milion de doze si alte 6 depozite in tara.
- Beneficiul este major, vaccinul nu impiedica infectarea dar vaccinarea lasa o imunitate celulara astfel incat la contact nu lasa virusul sa ne dea o boala grava, se fac doar forme asimptomatice sau usoare"

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu