Nelu Ploieşteanu e intubat în stare gravă la "Floreasca". Are COVID-19: Plămânii, afectaţi în proporţie de 70%

Postat la: 18.03.2021 - 09:23

Cunoscutul lautar Nelu Ploieşteanu se află internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală. El a fost diagnosticat cu COVID-19 si este intubat la ATI. Familia lui nu are nicio stire despre starea lui si despre prognostic.

Informaţiile despre starea de sănătate a lui Nelu Ploieşteanu au fost postate de jurnalista Mara Bănică pe contul său de Facebook: "În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieşteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturaţie de 50% şi cu plămânii afectaţi în proporţie de 70%. Acest mesaj este un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresaţi şi obosiţi pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respiraţie, ai vrea să dai viaţă de la tine, doar că să trăiască. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puţină empatie şi o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulţumesc", scrie Mara Bănică.

Juranlista a mai spus intr-o interventie televizata ca Nelu Ploieşteanu, pe numele real Ion Dumitrache, nu credea in virusul Sars-Cov-2 si considera boala Covid-19 "o simpla raceala". El a simtit simptome la inceputul saptamanii, cand a fost internat, dar dupa 48 de ore a cerut pe semnatura sa se externeze, desi avea respiratia destul de afectata. Dupa ce s-a dus acasa, starea i s-a agravat si a chemat Salvarea, care l-a dus la Spitalul "Floreasca" unde a fost internat la ATI si ultrior intubat. Mara Bnica afirma ca prognosticul este rezervat, ca medicii spun ca evolutia bolii poate fi imprevizibila, ca sansele de supravietuire sunt mici, dar exista.

Nelu Ploiesteanu s-a nascut în 16 decembrie 1950, în satul Ciorani, judeţul Prahova. Este căsătorit de 40 de ani cu Elena, cu care are patru fete, un băiat şi trei nepoţi. Părinţii lui au fost lăutari din tată în fiu. La doar 6 ani cânta la acordeon, iar la 17 ani a cântat pentru prima dată pe bani, la o nuntă. Ulterior a învăţat să se "joace" şi pe clapele pianului. În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în străinătate cu Ansamblul Mugurelul (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Între 1990-1998 a fost vedeta artistică a celebrului restaurant „Şarpele roşu" din Bucureşti, ceea ce l-a facut extrem d cunoscut zonei mondene a Capitalei si a atras atentia mass-media. Cele mai importante colaborări au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. Le-a cântat lui Nicu Ceauşescu, Ion Iliescu şi Traian Băsescu, mai puţin lui Emil Constantinescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu