Minunata lume nouă a comisarului Anisie: Fost șef DGA, soț al președintei PNL sector 2, a ajuns consilier al viceprimarului

Postat la: 28.03.2021 - 10:56

Fostul comisar șef al Direcției Generale Anticorupție, Adrian Anisie, pensionat în floarea vârstei, este reîncadrat în muncă de către Adrian Costache, viceprimarul liberal de la sectorul 2, pe poziția de consilier. Din această poziție, va coordona Poliția locală, spun surse din cadrul Primăriei Sectorului 2.

Pensionat acum doi ani, a fost numit șef de către Alexandru Cumpănașu la departamentul anticorupție din cadrul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR). Fostul comisar de Poliție, Adrian Anisie, este soțul Monicăi Anisie, fostul ministru al educației naționale. În timpul campaniei electorale, soțul pensionar coordona tot ce mișca în sediul PNL sector 2, conform surselor din partid. Viceprimarul a negat că numirea lui Adrian Anisie ar avea legătură cu faptul că Monica Anisie este șefa sa pe linie de partid, fiind președinta organizației PNL sector 2, acolo unde viceprimarul este secretar general adjunct, iar publicația ziare.com nota că acesta ar fi un apropiat al lui Anisie.

Înainte de numirea în funcția de consilier al viceprimarului sectorului 2, Adrian Anisie a condus Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, structura teritorială a Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, de unde s-a pensionat. Monica Anisie a făcut lobby pentru ca soțul ei să fie numit șef al DNA. Fostul comisarul șef al DGA a scăpat de un dosar penal la DNA cu ajutorul PSD. Acuzat că și-a falsificat testele psihologice pentru un post de conducere în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne, Anisie a fost scos basma curată, după ce PSD a provocat modificarea legislației primare, dezincriminând abuzul în serviciu în cazul în care acesta nu se producea prin încălcarea directă a legii, potrivit Cetățeanul.ro

Adrian Anisie are o firmă privată de investigație. Recent și-a achiziționat un teren în Valea Doftanei, unde intenționează să ridice un imobil, la subsolul căruia se va construi un poligon de tir, susțin surse autorizate. Acesta este proiectat de către o companie de arhitectură deținută de un fost ofișer SPP, Nicolae Duminică, ex-aghiotant al lui Miron Mitrea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu