Ministrul Sănătății și-a invitat prietenii să se vaccineze fără programare, ceea ce a starnit un imens scandal în Argentina!

Postat la: 20.02.2021 - 09:25

Președintele argentinian Alberto Fernandez a cerut, vineri, demisia ministrului sănătății, care le-a propus prietenilor săi să fie vaccinați la minister, fără să-și facă o programare în spital, informează AFP.

Jurnalistul Horacio Verbitsky, în vârstă de 71 de ani, a povestit la un post de radio că s-a vaccinat la minister urmând indicațiile vechiului său prieten, Ginés Gonzalez Garcia, ministrul sănătății. El a făcut mărturisirea în aceeași zi în care, la Buenos Aires, un site municipal creat pentru a permite persoanelor cu vârsta peste 80 de ani să se programeze pentru a fi vaccinate cu începere de luni a fost aproape imediat saturat din cauza cererii uriașe. Roberto Navarro, patronul postului de radio unde Horacio Verbitsky a dezvăluit că s-a vaccinat, a anunțat că a pus capăt colaborării cu jurnalistul, afirmând pe Twitter că „este imoral ca VIP-uri să fie vaccinate, având 50.000 de morți".

Horacio Verbitsky este, de asemenea, președintele Centrului de Studii Juridice și Sociale, consacrat drepturilor omului, ai cărui angajați au reacționat vehement. „Echipa de la CELS respinge această acțiune sau orice alt privilegiu", au scris aceștia pe Twitter. Scandalul a provocat și reacții în lanț pe rețelele de socializare, sub hashtagul #vacunasvip (vaccinuriVIP). Potrivit datelor oficiale, în 13 februarie, Argentina înregistra peste 50.000 de decese provocate de COVID și număra circa două milioane de cazuri de contaminare. Și în Peru a izbucnit un scandal similar, după ce 487 de personalități s-au vaccinat preferențial, printre care un fost președinte, doi miniștri, funcționari publici, universitari, oameni de afaceri și ambasadorul Papei, chiar înainte de începerea oficială a campaniei de imunizare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu