Postat la: 25.11.2020 - 18:19

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că jumătate din măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva COVID-19, iar toate aceste produse neconforme provin din străinătate.

Virgil Popescu i-a sfătuit pe oameni să cumpere măști de protecție românești, care sunt toate acreditate, anunțând că va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu. „Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea", a declarat Virgil Popescu.

„Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă", a completat Virgil Popescu. „Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască și care protejează".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu