Metoda de înşelăciune "Covid" din ce in ce mai reclamată. Trei bărbaţi reţinuţi după ce s-au dat drept medici şi au păcălit mai multe persoane

Postat la: 12.03.2021 - 13:35

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au identificat şi reţinut trei bărbaţi din judeţul Galaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda COVID-19.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Vrancea, cu sprijinul de specialitate al I.G.P.R. - Direcţia Operaţiuni Speciale şi suportul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Tecuci şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Galaţi, au reuşit documentarea activităţii infracţionale a trei bărbaţi, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi.

„În perioada ianuarie-februarie, folosind metoda "Covid" 19 ar fi indus în eroare cinci persoane din judeţul Vrancea, prin aceea că, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 de ani, ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă şi s-ar fi prezentat a fi iniţial fiu al victimei, ce s-ar fi aflat internat în spital, infectat cu Covid 19, apoi, prin schimbarea timbrului vocal se recomanda a fi medic şi pretindea victimelor diferite sume de bani pentru achiziţionarea unor aparate medicale, sumele fiind ridicate în mod direct de la domiciliul acestora de către un bărbat de 29 de ani, care s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de al treilea bărbat, de 21 de de ani", au anunţat reprezentanţii Poliţiei.

În cadrul acţiunii, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, la domiciliul a doi bărbaţi, din municipiul Tecuci, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri folosite la comiterea infracţiunilor. Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, în baza unor mandate de aducere, fiind dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la înşelăciune în formă continuată. Vineri, 12 martie, cei trei vor fi prezentaţi Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului cauzat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu