Marcel Vela se apără după ce a fost filmat la o "terasă" cu 4 pereți: "Dacă nu are acoperiş este deschisă." Prefectul Capitalei: Mi se pare revoltător!

Postat la: 24.03.2021 - 14:24

Fostul ministru de Interne Marcel Vela, actualmente senator PNL, a fost filmat la o terasă cu pereți pe toate laturile. Rugat să comenteze imaginile, prefectul Capitalei, Alin Stoica, le-a catalogat drept „revoltătoare".

Digi 24 a prezentat, marţi seară, imagini cu fostul ministru de Interne Marcel Vela la o terasă din Bucureşti care nu respectă regulile, având pereţi pe toate laturile. „Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi.

În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător", a declarat Alin Stoica, marţi seară, la Digi 24, rugat să comenteze imaginile. El a precizat că de la preluarea mandatului de prefect al Capitalei a propus formarea de echipe comune de control formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, iar în mai puţin de două săptămâni poliţia a dat amenzi de peste 250.000 de lei în Bucureşti pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară.

În cadrul acestor controale a fost găsit un tânăr care era la o petrecere deşi se afla în carantină. „Poliţia face, însă ce ne-au explicat este că foarte multe dintre terase sau dintre comercianţi îşi fac un calcul... că încasările de la o singură masă le ajung să plătească amenda pe care poliţia o dă. Nu cred că ar trebui amenzi mai mari, cred că ar trebui să fie şi alte sancţiuni", a adăugat Alin Stoica. În acest context, prefectul Capitalei a spus că a discutat cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi că s-au găsit câteva „pârghii legale", avându-se în vedere suspendarea activităţii restaurantelor care nu respectă regulile de funcţionare în această perioadă de criză sanitară.

În apărarea sa, Vela a susținut că, deși localul avea pereți, avea acoperişul rabatat. „Este acoperiş deschis şi structura are nişte grinzi dintr-o parte în alta ca să susţină pereţii laterali. Dacă nu are acoperiş este deschisă. Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş, e foarte logic ce vă explic şi puteţi verifica", a afirmat fostul ministru, tot la Digi24. Marcel Vela a precizat că deasupra mesei sale se afla un radiator, că masa de lângă cea la care a stat era liberă şi că a respectat regula care prevede ca la o masă să nu stea mai mult de şase persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii. „Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect. (...) În altă ordine de idei, cum decide Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau al Municipiului Bucureşti să gestioneze zona HoReca (...) este impusă de situaţia epidemiologică de la momentul şi locul respectiv", a adăugat Vela.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu