Postat la: 26.12.2020 - 09:31

Medicul infecționist la Institutul "Matei Balș" din București, Adrian Marinescu, a explicat că vaccinul împotriva COVID-19 este sigur și eficient. El a dat ca exemplu Marea Britanie, unde s-a început campania de vaccinare și nu au fost raportate reacții adverse notabile.

Adrian Marinescu a spus că vaccinul este "cât se poate de sigur", în condițiile în care are o eficiență de peste 90%. "Din cei care s-au vaccinat în Marea Britanie - și avem probabil un milion de oameni - nu a existat nicio reacție adversă notabilă care să pună probleme. În afară de cele locale și cele imediate, care au durat câteva zile. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență peste 90-95%.", a declarat Adrian Marinescu.

Medicul infecționist de la „Matei Balș" a precizat că doar în cazul persoanelor cu alergii puternice trebuie prudență la administrarea dozei de vaccin anti-COVID-19. "Doar cei care au alergii importante, doar în cazul lor va fi vorba de prudență. Poate în cazul celor cu alergii severe se va face doar o administrare, riscul ar fi mai mare la rapel", a explicat el. România a primit de Crăciun primele doze de vaccin anti-COVID-19, iar campania de vaccinare va debuta duminică, 27 decembrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu