Postat la: 23.12.2020 - 17:58

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a spus că în Regatul Unit au fost identificate două cazuri de infectare cu o altă nouă variantă de coronavirus după ce contacții acestor cazuri au călătorit din Africa de Sud, relatează Reuters.

Această altă tulpină de coronavirus este „de mare îngrijorare", deoarece este „mai contagioasă". "Această nouă variantă este de mare îngrijorare, deoarece este mai contagioasă și pare că are o mutație mai mare decât noua variantă identificată în Marea Britanie", a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock, anunțând că oricine a fost în Africa de Sud sau care a fost în „contact strâns" cu cineva care a fost în țara respectivă în ultimele două săptămâni trebuie să intre „imediat în carantină".

„Am convocat această informare publică pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2 - denumită în prezent varianta 501.V2 - a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud", a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Zweli Mkhize. „Dovezile care au fost strânse, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă", a adăugat Mkhize.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu